Skip to main content

Beste allemaal,

Al tijdens de ALV van 6 september 2022 kondigden Bas Mutze (9 jaar penningmeester) en ik ons aanstaande vertrek aan en nu tijdens de afgelopen ALV op 25 januari was het dan zover.

We zijn afgetreden.
Ik kijk met ontzettend veel plezier terug op een mooie tijd. Een paar high-lights:
1. Het verder ontwikkelen van de sterke groei van het aantal leden naar de grootste voetbalclub van Baarn.
2. Promotie en latere handhaving met ons Eerste elftal naar de 3 e klasse. Dit onder leiding van 3 verschillende, letter en figuurlijk, hoofdtrainers en staf.
3. De start van de succesvolle en gezellige Sevens competitie. Ik ben ervan overtuigd dat de Sevens nog verder zullen ontwikkelen.
4. Het gemiddelde voetbalniveau is goed ontwikkeld dankzij goede plannen geleid en uitgevoerd door onze TC in combinatie met juiste hoofd Jeugdopleiding en trainers.
5. We hebben de keuze gemaakt voor een professionele kantinebaas wat geleid heeft tot een sterke omzetontwikkeling en belangrijker nog heel veel meer extra gezelligheid voor alle leden. Dank Michel en team!
6. De creatie van een nieuwe bestuurskamer, met ook voor Eric en Henny op zaterdagen een beter uitzicht op de velden. Maar ook de buitenbar, de taskluizen waardoor de kleedkamer problematiek is opgelost. Daarbij maken we SV Baarn duurzamer door de aanschaf van zonnepanelen. Dit alles ook zeker niet zonder de hulp van de familie Zwanikken. Veel dank ook.
7. Persoonlijk mooie herinnering was het goed geplande, maar stilgehouden bezoek van Richard Hop en ikzelf aan het trainingskamp van de selectie in Valencia. Wat een top 30 uren waren dat!

Natuurlijk waren er ook lastige zaken. Maar ik heb zoveel plezier beleefd aan mijn rol als voorzitter dat die volledig wegvallen tegen alle positieve zaken. We hebben een geweldig bestuur gehad qua type kerels met veel pragmatisch besturen en elkaar vertrouwen. En ik heb veel van hen geleerd.

Het is om die reden dat ik echt niet begrijp waarom het zo lastig lijkt te zijn om opvolging te vinden. Wat is er nou leuker dan met een mooie groep mensen zoiets moois als SV Baarn naar een volgende stap in de toekomst te leiden?

We zijn een voetbalclub, de sport staat centraal. Dit gaat over de selectieteams en over breedte teams. Allen streven naar het hoogst haalbare zowel sportief als het hoogst haalbare in plezier met elkaar.

Maar SV Baarn is meer dan het faciliteren van het KNVB sportprogramma. We zijn een vereniging, een club, dat een goede afspiegeling is van alle inwoners van Baarn. Een club met een sterk kloppend verenigingshart waar lief en leed gedeeld wordt, waar diverse generaties aan verbonden zijn. Een club van gezelligheid in de kantine. Fris gedouchte teams met natte haren haasten zich naar de kantine voor bier en vettigheid, terwijl Nederlandstalige kwaliteitsmuziek door de kantine schalt. Gedoetjes van tijdens de wedstrijd zijn snel vergeten. Dit hoort bij de voetbalcultuur.

Nou en als je die sfeer, die club cultuur hebt leren kennen dan is er toch geen mooiere vereniging dan SV Baarn?
Inmiddels woon ik niet meer in Baarn en spelen mijn kinderen in hun studentenstad. Ik stop als voorzitter omdat het tijd is dat iemand anders de club weer een nieuwe swing geeft. Dat is goed bestuur en goed voor de club.

Dank voor een mooie tijd,

Evert Jan Stagge
Oud voorzitter SV Baarn

×

Welkom bij SV Baarn!

Klik hieronder om een chat te starten in Whatsapp.

×